HírekKultúra

Katonadal Találkozó

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége 2022. július 28-án Szolnokon rendezte meg harmadik alkalommal a Kórusfesztivált és Katonadal Találkozót. Az első két országos rendezvénynek / 2007-ben és 2017-ben/ Marcali adott otthont, most az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis vállalta a házigazda szerepét.

A rendezvény a katonai hagyományok, a katona dalkultúra megőrzése, ápolása és népszerűsítése jegyében került megszervezésre.

Az ország minden részéből tizenkét együttes kapott meghívást a kórustalálkozóra, összesen a helyszínen 351 fő tekintette meg a katonadalos seregszemlét.

Először a helikopter bázison az együttesek megtekintették az Airbus helikopter katonai változatának, a H145M típusát.

Utána az ebédet követően koszorúzáson vettek részt Ittebei Kiss József hadnagy, I. világháborús vadászpilóta emlékművénél.

A megnyitó előtt a térzenét az MH Szolnok Légierő Zenekar szolgáltatta, majd az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis bázisparancsnok helyettese köszöntötte a megjelenteket.

Ezt követően Hazuga Károly ny. altábornagy a BEOSZ elnöke nyitotta meg a rendezvényt, majd az együttesek bemutatkozására került sor.

A Marcali Bajtársi Egyesület Dalárdája a műsor második felében lépett fel nagy sikerrel. Erre az alkalomra egy vidám katonadal csokrot állítottak össze, szólót énekelt Kolta-Tóth Árpád, tangóharmonikán Tislér István, citerán Pintér József játszott.

Köszönjük a képeket és abeszámolót id. Kőrösi Andrásnak.