HírekKék-hírek

Toborzás és bűnmegelőzés Balatonmárián

A bűnmegelőzési szakemberek és a toborzó kollégák 2022. augusztus 5-én a Balatonmárián várták az érdeklődőket.

A kollégák hasznos tanácsokkal hívták fel az érdeklődők figyelmét a nyár veszélyeire, a biztonságos fürdőzés szabályaira, a biztonságos gyalogos- és kerékpáros közlekedésre, a 112–es segélyhívó szám rendeltetésére, valamint a tudatos és felelősségteljes internet használatra. A tájékoztatáson kívül a rendőrségi standhoz látogatók játékos feladatokon keresztül ismerhették meg, hogy az áldozattá válás már minimális óvintézkedések megtételével is elkerülhető. A strandolók ügyességi feladatokat, rejtvényeket oldhattak meg, kockakirakóval különböző rendőrségi járműveket rakhattak ki, a legkisebbek színeztek, és beülhettek a rendőrautóba is. Üres kézzel senki nem távozott a rendőrségi standtól, ajándékokkal kedveskedtek a szakemberek az odalátogatóknak.

Az érdeklődők tájékoztatást kaptak a Rendőrség Határvadász Ezredébe szerződéses határvadásznak történő jelentkezés lehetőségéről, a szolgálatellátásról, a jelentkezés feltételeiről és módjáról, az illetményről és az egyéb juttatások mértékéről.

A képzéssel kapcsolatban online az alábbi linken informálódhatnak: https://www.police.hu/szerzodeses-hatarvadasz-kepzes.

Legyél Te is Rendőr Facebook oldalon folyamatosan frissülő tartalmak segítik a leendő határvadászokat abban, hogy minél szélesebb körben megismerkedhessenek a határvadász hivatással.

A képzésekkel kapcsolatban forduljanak bizalommal a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatához, a megye valamennyi rendőrkapitányságának, rendőrőrsének vagy határrendészeti kirendeltségének munkatársaihoz, illetve a rendőrség honlapján is megtalálnak minden fontos információt a jelentkezéshez.