HírekKék-hírek

Balesettel indult és tűzesettel zárult a szerda Somogyban

Hússzor riasztották a hét harmadik munkanapján a somogyi tűzoltókat. Hét esetben a vízsugarak bevetésére volt szükség, de kilenc műszaki mentés és négy téves jelzés is szerepel a szerdai statisztikában.

Gázórának hajtott egy személyautó Enyingen a délelőtti órákban. Az ütközés következtében megsérült a gázvezeték és szivárogni kezdett a gáz, ezért a siófoki hivatásos tűzoltók segítségét kérték. Az egység egy vízsugárral biztosította a területet. A közműszolgáltató szakemberei rövid idő alatt kijavították a hibát, a munkálatok ideje alatt gázkimaradás volt két épülettömbben. Az eset kapcsán lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

Baleset Gyékényesnél – Készítette: Csurgó ÖTP

Fonyódon két személygépkocsi ütközött össze. Az eset során senki sem sérült meg. Nem úgy, ahogy a gyékényesi balesetnél. A dél-somogyi faluban egy személyautó árokba csapódott, vezetője megsérült, ezért a mentők kórházba szállították. A gépkocsit egy arra járó szabadnapos tűzoltó áramtalanította, a helyszínre riasztott csurgói önkormányzati tűzoltók a jármű árokból kiemelésében nyújtottak segítséget. 

Őzet mentettek a marcali tűzoltók – Készítette: Káli József

Marcaliban egy víztározóba esett őzet mentettek meg a város hivatásos tűzoltói. 

A nap folyamán három lángoló személyautó oltásához is riasztották a katasztrófavédelem egységeit. Továbbá több, kisebb-nagyobb szabadtéri tűz oltása adott feladatot a tűzoltóknak Somogyszentpálon, Nagybajomban és Kaposváron. Az esti órákban újra Enyingre riasztották a siófoki tűzoltókat. A Dr. Belák Sándor utcai lakóházak mögött foltokban lángolt egy elhanyagolt, gazos terület. Az egységnek sikerült vízsugarakkal és kéziszerszámokkal rövid idő alatt megfékezni a tüzet, így az nem érte el a lakóházak udvarát sem.