HírekKözélet

Szentlélek Szeminárium indul Marcaliban

A Kaposvári Püspökség Evangelizációs Központja Szentlélek Szemináriumot hirdetett Marcaliban, kizárólag férfiak részére. A szeminárium október 3-án kezdődik és november 28-ig tart a Marcali Római Katolikus Egyházközség közösségi házában (X-ház, Dózsa u. 3.). Jelentkezni legkésőbb szeptember 25-ig Király Jenő templomatyánál lehet. A jelentkezési lapot igényelni a Marcali Plébánián vagy a Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébániatemplom sekrestyéjében lehet, illetőleg szeptember 25-ig ugyanide kitöltve visszajuttatni. Az Élet a Lélekben szemináriumot Udvardy Márton püspöki szertartó, állandó diakónus vezeti.

A 2022. szeptember 18-ki, vasárnapi 9 órás marcali szentmisére az Udvardy Márton irányította kaposvári és barcsi Férfi Körök tagjai is eljöttek, bemutatkoztak és lelkesítették a jelenlévőket a csatlakozásra.

A Szeminárium egy olyan nyolc alkalomból álló találkozás-és előadássorozat, ami megadja a hit elevenségét, a Jézussal való kapcsolat örömét, Isten szeretetének megtapasztalását és azt a méltóságot, hogy az Úr személyes szerepet ad a hívőknek az egyházban.

A jelenleg férfiaknak szervezett marcali előadássorozat keretében a résztvevők megbeszélhetik kérdéseiket, tapasztalataikat a hitükről, társakat találhatnak a hitbéli növekedés útján, barátokat szerezhetnek és olyan kapcsolatok, kiscsoportok állhatnak össze, amelyek hosszú évekig meghatározhatják egy-egy férfi és rajtuk keresztül egy egész család életét is.

A szeminárium lehetőség arra, hogy a családok fejeként tekintendő férfiak megtanulják, hogyan tudjanak uralkodni magukon, esetleges rossz szokásaikon vagy elbizonytalanodásaikon. A hétfő esténként az X-házban rendezendő találkozókon egy-egy tanítás során Isten szeretetéről, a tanítványságról, a Szentlélekről és a szervezők által megtapasztalt bizonyságokról hallhatnak a résztvevők.

Az előadássorozat állomásai során egész eddigi életükre kiterjedő életgyónásban, lélekáradásban vehetnek részt, illetve a szeminárium végén kerül sor az ún. küldetési szentmisére, melyben a férfiak megkapják további életükre szóló küldetésüket.

Forrás: www.joppe.hu

Írta: Marcali Plébánia