HírekKék-hírek

Kórházba szállítása közben rongálta meg a mentőautót – fotókkal

A Siófoki Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki közel kilencszázezer forint kárt okozott egy mentőautóban.

A negyvenes éveiben járó vádlott 2022 júniusában egy Zamárdiban megtartott zenei fesztiválon olyan sok alkoholt ivott, hogy elvesztette az eszméletét, ezért mentőt kellett hívni hozzá. A helyszíni ellátását követően a mentők a Siófoki Kórházba akarták szállítani a férfit, aki azonban útközben magához tért, majd nagy erővel, szándékosan ütni és rúgni kezdte a mentőautó betegterét.

A rongálás következtében összesen 887.318 forint kár keletkezett, mivel a mentőautó belső burkolatában repedések, horpadások és törések keletkeztek, de az ellátási eszközök és a felszerelések is megsérültek. Az agresszív férfit csak a helyszínre érkező rendőrjárőrök tudták megfékezni.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság egyúttal kötelezze a férfit az általa okozott kár megtérítésére is.

A felhasznált fényképeket a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette.