HírekKözélet

Átadták a Somogy Megye Védelméért elismeréseket

Somogy Megyei Védelmi Bizottság október 26-i soros ülésén adták át a Somogy Megye Védelméért elismeréseket a kormányhivatal kaposvári épületében, ahol egyúttal hét napirendi pontot is tárgyalt a testület.

A Védelmi Bizottság tagjai és állandó meghívottjai megvitatták a 2023-as év feladatait és a pénzügyi tervét, a 2022. november 1-től érvényes, a honvédelmi és katonai igazgatást érintő törvényi változásokat. Beszámolót hallottak a katasztrófavédelem és a Közút részéről a téli felkészülések kapcsán, valamint a szabadtéri tűzesetekről. Utolsó napirendként elfogadták az új Szervezeti és Működési Szabályzatot. 

A bizottsági ülést követően átadták a Somogy Megye Védelméért elismerő emlékplaketteket. Az elismerést olyan természetes és jogi személy, vagy szervezet kaphatja, aki vagy amely a legkiemelkedőbben helytállt Somogy megye védelmi igazgatási feladatainak ellátásában – a megye lakosainak védelme érdekében – az esetenkénti védekezési feladatok megvalósításában, az anyagi javak mentésében, a megyei rendvédelmi feladatokban, a különleges jogrendi időszakra történő felkészülésben, az állampolgárok védelmi igazgatási felkészítésében a legkiemelkedőbben helytállt. 

Dr. Neszményi Zsolt főispán, a Somogy Megyei Védelmi Bizottság elnöke és Fehér Gábor alezredes, a Somogy Megyei Védelmi Bizottság titkára „Somogy Megye Védelméért” elismerést adott át az alábbi személyeknek:

Ballérné Balajcza Beáta, a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály Járványügyi Osztály munkatársa.

Lőczi Szandra, a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Nagyatádi Felügyelőség területi felügyelője.

Detrich Péter Viktor, a Marcali Rendőrkapitányság rendőr alezredese.

Reiz Tamás, Potony polgármestere.

Gyulai László, a Somogy Megyei Kormányhivatal Siófoki Járási Hivatal hivatalvezetője.


(Somogy Megyei Kormányhivatal)