HírekKék-hírek

Kukákat, faágat és fémhordót dobált az úttestre az ittas férfi Marcaliban

A Kaposvári Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó férfival szemben, aki a közlekedési útvonalra kiszórt dolgokból csinált több útakadályt Marcaliban, amivel a közlekedők testi épségét veszélyeztette.

A vádirat szerint vádlott 2022 márciusában az éjszakai órákban ittas állapotban céltalanul bolyongott Marcaliban, amikor a szeszes italtól agresszívvé vált, és randalírozni kezdett: ennek során a Petőfi utcában kihúzott egy díszfa mellett álló fa karót a földből, azt több részre törte, majd az egyik, 70 cm hosszú darabot az úttestre dobta.

A férfi ezután egy bár bejárata előtt álló, pultként használt 200 literes fémhordót, majd egy közterületi szemetest dobott az úttestre. A férfi ezt követően Széchenyi utca irányába indult, ahol egy díszfáról tört le több nagyobb ágdarabot, amiket az úttestre helyezett úgy, hogy azok a forgalmi sáv nagy részét elfoglalták. Ezután még két kukát dobott ki a Petőfi, illetve a Széchenyi utcában az aszfaltra. A férfi végezetül az egyik üzlet homlokzatáról letépett 6 méternyi ereszcsatornát is.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a visszaeső férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

A vádlott ellen nemrég újabb büntetőeljárás indult, mert – ismételten a közlekedők testi épségére törve – 2022 szeptemberében használt sütőolajat öntött ki az egyik marcali élelmiszerbolt előtti útszakaszra. Az ügyészség indítványára az újabb bűnügyben elrendelték a férfi letartóztatását is a bűnismétlés veszélye miatt.