HírekKék-hírek

72 óra alatt 18 pozitív szonda

Ittas járművezetőkkel szemben intézkedtek a rendőrök Somogy megye útjain, közülük három balesetet szenvedett.

Az elmúlt hétvége folyamán, 2022. november 18-20. között számos esetben merült fel ittasság gyanúja az ellenőrzött sofőröknél, akikkel szemben – befolyásoltságuk függvényében – szabálysértési, közigazgatási, illetve büntetőeljárás indult. Vasárnap az ittaság három alkalommal is balesethez vezetett; Kadarkúton személyi sérülés történt, amikor egy kerékpáros gyalogossal ütközött, Siófokon és Ötvöskonyiban pedig anyagi káros balesetet okoztak a sofőrök.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

Balesetmentes közlekedést kíván a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság!

 …hogy mindenki hazaérjen!