HírekKék-hírek

Évekre rács mögé juttatnák a vasúti kábellopókat

A MÁV Zrt. képviselői a felderítés kapcsán négy kaposvári nyomozót is elismerésben részesítettek.

A Kaposvári Rendőrkapitányságon tavasszal ismeretlen tettesek ellen indult nyomozás, akik 2022. március 27-én, majd április 7-én összesen közel 150 méter vasúti térközbiztosító kábelt loptak el, ami a Kaposvár-Dombóvár vasútvonalon több fényjelző berendezésben is üzemzavart okozott. A vasúttársaság alkalmazottjai perceken belül észlelték és elhárították a hibát, ami azonban enélkül könnyen tragédiához vezethetett volna.

A nyomozók, közlekedésrendészeti szakemberek és a MÁV munkatársainak közös erőfeszítései kézzelfogható eredményhez vezettek. Az egyenruhások a bűncselekmény feltételezett elkövetőit, egy 26 és egy 33 éves kaposvári lakost lopás, és vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A két férfi ráadásul a rézvezetéket hamis okiratokat felhasználva hulladékfémként adták le, amivel a helyreállítási költségekhez képest elhanyagolható összegű pénzt szereztek.

A nyomozást befejezését követően a Kaposvári Járási Ügyészség vádiratában 3 év, valamint 2 év letöltendő börtönbüntetést indítványozott a vádlottakkal szemben.

Az elkövetők kézre-kerítésében végzett példamutató munkájukért Vidra Imre igazgató, Savanyu Zoltán területi vezető, valamint Nagy Tamás biztonságszervezési koordinátor 2022. november 23-án elismerésben részesítette Bernáth Péter r. alezredes, Kovács Zoltán r. főhadnagy, Papp András r. hadnagy, és Gerencsér Miklós r. főtörzszászlós nyomozókat.