HírekKultúra

Programajánló – A betlehemi csillag üzenete

December 9-én és 10-én nagyszabású színpadi produkciónak ad helyet a Művelődési Ház színházterme. A betlehemi csillag üzenete című műsorban a Calypso Kórus, a Baglas Néptánc Együttes és a Mikszáth Utcai Általános Iskola Cantiléna gyermekkórusa alkotja a szereplői gárdát.

A történetben „…valahol egy Isten háta mögötti falu temploma előtt…” a faluban élők lemondóan várják a karácsonyt. Felidéződik a Szent Család története, és a Megváltó születése ünnepi fényt és melegséget hoz a szívekbe.

A Kormorán zenekar műve alapján elkészült zenei alapra és furulyák hangjára a szólisták, a kórusok dalai csendülnek majd fel. A jeleneteket a Baglas Néptánc Egyesület táncosai egészítik ki látványos néptáncukkal. A díszletet Király Csilla készítette el számunkra.

A produkció művészeti vezetői Stamler Edit és Takács Gábor, a rendező Bartokos Tamás.

A műsort több előadásban is megtekinthetik az érdeklődők: december 9-én, pénteken délelőtt 10 órakor és 13 órakor, december 10-én, szombaton pedig 16 órakor, valamint 18:30-kor kezdődnek az előadások.

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni lehet a Kulturális Korzóban, illetve az info@marcaliprogramok.hu email címen.

A program a Miniszterelnökség, a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával valósulmeg.

A színpadi próbákról Zsirai Tibor készített fotókat.