HírekKék-hírek

Sörösüveggel és ököllel ütötték egymást – videóval

A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége felfegyverkezve elkövetett garázdaság, valamint a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a két férfit, akik összeverekedtek a helyi kocsma előtt.

Az egészségi állapota miatt nagyobb távolságok megtételére kizárólag kerekesszék segítségével képes hatvanas éveiben járó férfi a vád szerint 2022 szeptemberében egy vendéglátóhely előtt szóváltásba keveredett a másik vádlottal, ezért őt a rokkantkocsi üléséből egy pillanatra felállva a nála lévő sörösüveggel a fején megütötte.

Ezt a másik férfi sem hagyta válasz nélkül, előbb ököllel megütötte, majd kirántotta haragosát a kerekesszékből, amelynek következtében mindketten a földre estek. A bántalmazás következtében a mozgáskorlátozott vádlott nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, egészségi állapotára tekintettel azonban a támadójának minősített testi sértés miatt kellett felelnie.

A Barcsi Járásbíróság a 2022. november 29-én megtartott tárgyaláson a váddal egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottakat, és a mozgáskorlátozott férfival szemben 1 év 6 hónap, míg a másik vádlottal szemben 1 év börtönbüntetést szabott ki, a büntetések végrehajtását azonban mindkét vádlott vonatkozásában próbaidőre felfüggesztette.