HírekKék-hírek

Hét tűzesethez és hat műszaki mentéshez riasztották a Somogy vármegyei tűzoltókat az elmúlt hétvégén

A balesetek és a kisebb tűzesetek mellett több, órákig elhúzódó káreseménynél is helytálltak a tűzoltók: Kaposváron, a Nádasdi utcában száz köbméter hulladék, Kadarkúton egy ötszáz négyzetméteres melléképület, Babócsán pedig egy kazánház égett teljes terjedelmében.

Pénteken, Siófokon és Kéthelyen növényi hulladékot, Marcaliban pedig háztartási hulladékot égettek. Mindhárom helyszínen a tűzoltók rövid idő alatt eloltották a lángokat és megszüntették a veszélyt.

Szombaton árokba csapódott egy személyautó, amelyben ketten utaztak Som külterületén. A siófoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésben. Az egyik utas megsérült a balesetben, őt a mentők kórházba szállították.

Füstölni kezdett egy taranyi családi ház födémszerkezetének kémény melletti része szombaton. A nagyatádi hivatásos tűzoltók eltávolították a tüzelőanyagot a kályhából, majd kéziszerszámokkal megbontották a födém deszkázatát és eloltották az izzó gócokat. A lakóknak nem kellett elhagyniuk otthonukat, mert a ház fűtését más módon is meg tudják oldani.

Egy furgon és egy személyautó ütközött össze Kaposváron, a 48-as Ifjúság útja és a Honvéd utca kereszteződésében szombat este. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a gépkocsikat. A két járműben összesen hárman utaztak, egyiküket a mentők kórházba szállították.

Vasárnap kidőlt egy húsz méter magas fa és teljesen elzárta az utat az arra közlekedők elől Lábod külterületén. A nagyatádi hivatásos tűzoltók motorfűrésszel feldarabolták a fát és megszüntették a forgalmi akadályt.

Tűz ütött ki egy családi házhoz épített, nyolc négyzetméteres kazánházban vasárnap este Babócsán, a Rét utcában. A lángok átterjedtek a családi ház tetőszerkezetére is. A nagyatádi és a barcsi hivatásos tűzoltók oltották el a teljes terjedelmében égő melléképületet és kivittek egy PB gázpalackot is, amelyet nem ért hőhatás. Mivel a ház fűtése más módon nem volt megoldható, ezért a lakók ideiglenesen rokonokhoz költöztek.

Fotó: Nagyatád HTP