HírekKék-hírek

Ittasan okozott balesetet

A kaposvári rendőrök a férfi ellen eljárást indítottak.

A rendelkezésre álló adatok alapján 2023. február 15-én 15 óra 10 perckor a 61-es számú főúton Nagybajom térségében egy tehergépkocsi árokba csúszott. A baleset során személyi sérülés nem történt, a járműszerelvényben anyagi kár keletkezett. Az egyenruhások az ellenőrzés során az 54 éves sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív eredményt jelzett, ezért további mintavételre állították elő. A Kaposvári Rendőrkapitányság a szalkszentmártoni férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja és közlekedésrendészeti szabályok megsértése miatt eljárást indított.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti! A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák!

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Balesetmentes közlekedést kíván a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság!

…hogy mindenki hazaérjen!