HírekKözélet

Tájékoztatás lakossági adatfelvételekről (KSH)

Tájékoztatom a lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Marcali településen a hivatal elnöke által 2023-ra engedélyezett, önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint.

A felvételek Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási számai és megnevezései a következők:

• 1539 Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei – havi rendszerességű
• 1942 Lakossági utazási szokásai – 2023. április, július, október, 2024. január hónapokban, negyedéves gyakoriságú
• 2003 Felmérés a Háztartások Információs és Kommunikációs Technológiai eszközhasználatáról – 2023. április-június
• 2154 Európai Jövedelmi és Életkörülmény Adatfelvétel – 2023. február-április
• 2229 Felnőttképzési felvétel – 2023. január-március

Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (STATEK Kft.) fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik.

Lehetőség van telefonon keresztüli válaszadásra, valamint egyes kérdőívek esetén a weben történő önkitöltés is lehetséges.

A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása véletlenszerű mintavétellel történik az ország különböző településein. Az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében.

A kapott adatokat a Központi Statisztikai Hivatal a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) előírásának megfelelően bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közlik.

További tájékoztatás kérhető: munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra között, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36 80 200-766-os (3-as mellék) telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu e-mail címen.

Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldalon található Adatszolgáltatóknak/Adatszolgáltatás teljesítése/Lakossági adatgyűjtések menüpont nyújt tájékoztatást.

Bödőné dr. Molnár Irén s.k.
címzetes főjegyző