HírekKultúra

Augusztusban kerül megrendezésre a Nemzetek Fesztiválja

Marcali Város Önkormányzata 49.999.990 Ft támogatást nyert el az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program keretében. A támogatásból 2023. augusztus 10. és 13. között kerül megrendezésre a Nemzetek Fesztiválja.

A fesztivál egy négy napot átívelő rendezvénysorozat, mely magyar és európai táncosok és zenészek meghívásával mutatja be a különböző nemzetek kultúráját, örökségét.

A Marcali járásban élők és az ide látogató turisták nemcsak kiállítások, menettáncok, táncházak és színpadi produkciók keretében ismerkedhetnek meg az eltérő hagyományokkal, hanem nemzetközi táncversenynek is részesei lehetnek.

A Marcaliba látogató csoportok a városon kívül más EKF programban résztvevő településen is bemutatkoznak. A program során olyan értékek kerülnek bemutatásra, mely nemcsak az eltérő európai hagyományok iránt érdeklődőknek nyújt kikapcsolódási lehetőséget.

A családok részére interaktív programok mellet gyerekbarát szolgáltatások kiemelt figyelmet kapnak. A program a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jön létre.