HírekKözélet

Az idén is húsvéti élelmiszercsomagokat kaptak a rászorulók a Marcali Karitász Csoport közreműködésével

2023. március 26-án, vasárnap, a 9 órás szentmisét követően, a Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébániatemplomban osztották ki azokat a húsvéti tartós élelmiszercsomagokat a Marcali Karitász Csoport tagjai, melyeket az előző heti gyűjtés során adományokból kaptak a hívektől.

A Magyar Katolikus Karitász szervezete az idei esztendőben is meghirdette az ország valamennyi katolikus templomában a nagyböjti tartós élelmiszergyűjtést, hogy Húsvétra az idősek, egyedülállók, és a rászoruló családok támogatására hívja fel a figyelmet, és különféle adományokkal segítse a helyben élő rászorulókat.

Marcaliban is egy hétig tartott ez az akció, miközben a hívek a plébániatemplomba, a Boldog Gizella, és a gombai templomokba vihették el felajánlásaikat, elsősorban az alapvető tartós élelmiszereket (pl. olajat, száraztésztát, kristálycukrot, lisztet, rizst és különféle konzerveket, édességeket stb.).

A mintegy 400 kg-nyi adományokból a Karitász önkéntesek – Sávoly Andrea vezető és Tóth Péter helyettes-vezető irányításával – összesen 50 db csomagot állítottak össze és adtak át a vasárnapi szentmise után a plébániatemplomban azoknak, akik el tudtak jönni. A mozgásukban korlátozott, vagy idős, betegeknek pedig az aktivisták, vagy az ismerőseik, illetve a szomszédjaik vitték el az adományokat. Ebből a félszáz csomagból 16 db-ot a GAMESZ közmunkásai kapnak meg a következő napokban.

Írta és fotók: Kiss Kálmán