HírekKék-hírek

Hajnali kocogás

Megpróbált elszaladni a rendőrök elől az ittas sofőr.

A fonyódi körzeti megbízottak 2023. április 2-án, hajnali 2 óra után Hács belterületén akartak ellenőrizni egy személyautóval kacsázva közlekedő férfit. A sofőr a rendőri jelzésre ugyan megállt, de az autóból kipattanva, futva kezdett menekülni az egyenruhások elől. A tiszavirág életű próbálkozás nem vezetett eredményre, a rendőrök a 25 éves kisberényi lakost elfogták.

A helyszínen alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt jelzett, ezért a férfit előállították a Fonyódi Rendőrkapitányságra, ahol a járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak ellene.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

Balesetmentes közlekedést kíván a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság!

 …hogy mindenki hazaérjen!