HírekSzines

Húsvétváró foglalkozások a Marcali Múzeumban

Március utolsó hetében ünnepi előkészületek színterévé vált a múzeum foglalkoztatóterme. Elsőként kedd délelőtt a Szivárvány Nyugdíjas Egyesület tagjai ismerkedtek meg a hagyományos írókás tojásdíszítés fortélyaival. Kezük nyomán méhviasszal szépen megírt tojások formálódtak.

Szerdán délelőtt a Tündérliget Óvoda Margaréta csoportjának kis lurkói rajzoltak viaszkrétával tojásokat, majd berzseléssel kerültek növénylenyomatok a színes tavaszi „kellékre”.

Aznap délután, az „Utazó Múzeum” keretében, a Bóbita Óvodába kapott meghívást Samuné Bogyó Hajnalka múzeumpedagógus. Amíg az apróságok ebéd utáni szunyókálással pihentek, az óvónénik népi hangszereket és újrahasznosított anyagokból készült ritmushangszereket barkácsoltak. Receficék, dobok, esőbotok és csörgők készültek, hogy az óvodások énekes-verses játékaiban is alkalmazhatóak legyenek.

Csütörtök délután a Kéthelyi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola negyedikesei érkeztek múzeumlátogatásra. Megismerkedtek a Mesterek és műhelyek című állandó kiállítással, majd ezt követően a foglalkoztatóteremben tojásfestés és társasjáték is a kellemes és hasznos időtöltést szolgálta. A társasjátékozást  Zsirai Tibor, a  Társasbázis vezetője segítette.

Köszönet a fotókért Vörös Ferencnének, Molnár Szilviának és Kiss Katalinnak!

írta: Samuné Bogyó Hajnalka