HírekKék-hírek

30 riasztották a somogyi tűzoltókat a húsvéti hosszú hétvégén.

Tizennégy tűzesetnél és tizenkettő műszaki mentésnél kérték az egységek segítségét, emellett pedig négyszer érkezett téves jelzés a műveletirányítási központba. Az elmúlt napokban, két családban is életet mentett a szén-monoxid-érzékelő.

Pénteken, Szenta külterületén egy műhelyben kapott lángra egy targonca. Az ott dolgozók tűzoltó készülékekkel azonnal megkezdték az oltást, majd a nagyatádi hivatásos és a csurgói önkormányzati tűzoltók áramtalanították a munkagépet és egy vízsugárral eloltották a még izzó alkatrészeket.

Szombaton összeütközött két személyautó Kaposváron, a Berzsenyi utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, egy embert a mentőkkel közösen kiemeltek a járműből és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A balesetben ketten megsérültek, őket a mentők kórházba szállították.

Megszólalt a szén-monoxid-érzékelő Kaposváron, a Nyár utcában, egy családi ház fürdőszobájában, szombat reggel. A város hivatásos tűzoltói méréseket végeztek és kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. Ezután az egység kiszellőztette a lakást és kéményseprőt, valamint gázszolgáltatót hívott a helyszínre.

Lángok csaptak ki egy kaposfői családi ház kéményéből szombat este, ahova a kaposvári hivatásos tűzoltókat riasztották. A beavatkozó egység a kéményből eltávolította a parazsat és kiszellőztette a házat. Az ingatlan fűthetetlenné vált, ezért az ott lakó ideiglenesen rokonoknál kapott szállást.

Vasárnap tűz keletkezett egy építés alatt álló kétszintes családi ház garázsában, Siófokon, a Szent László utcában. A tűzzel érintett helyiségben berendezési tárgyak és szerszámok égtek. A siófoki hivatásos tűzoltók két vízsugárral megfékezték a lángokat, majd átszellőztették a füsttel telítődött épületet.

Siófokon is bejelzett a szén-monoxid-érzékelő vasárnap egy társasház fürdőszobájában. Feltehetően a nem megfelelő légutánpótlás okozta a riadalmat, hiszen a helyiség szellőzőnyílása el volt takarva. A város hivatásos tűzoltói szabaddá tették a szellőzőt, majd rekonstruálták az esetet így a mérőműszer már nem mutatta ki a mérgező gázt.

Vasárnap délután beizzott a lerakódott korom Fonóban egy családi ház kéményében. A kaposvári hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik eltávolították a kazán tűzteréből a fűtóanyagot, majd megtisztították a kéményt. A kéményseprő megtiltotta az égéstermék-elvezető további használatát a hiba kijavításáig.

Az út menti szántásba hajtott, majd felborult egy autó vasárnap este a 68-as főúton, Lábod és Nagyatád között. A nagyatádi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd az autómentővel közösen kerekeire állították az autót. A kocsiban csak a sofőr utazott, aki nem sérült meg a balesetben.

Fotó: Kaposvár HTP, Siófok HTP, Nagyatád HTP