HírekKék-hírek

Három tűzesethez és tíz műszaki mentéshez riasztották a somogyi tűzoltókat az elmúlt napokban.

Felborult egy kamion péntek délután a 6-os főúton, Barcs és Darány között. A barcsi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, amely az oldalára dőlt. A műtrágyát szállító jármű mentéséről a tulajdonos gondoskodott.

Két jármű karambolozott péntek délután Kaposvár, Zrínyi utcájában. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautót, a kisteherautó a műszaki mentést követően el tudta hagyni a helyszínt.

Lángok csaptak ki egy lakatlan ház tetőcserepei közül szombat délelőtt Mezőszentgyörgyön. A vályogház egyik helyiségében keletkezett tűz, ahol nagymennyiségű szemét volt. A lángok átterjedtek a fa födémre, illetve a tetőszerkezetre is. A siófoki hivatásos és a polgárdi önkéntes tűzoltók két vízsugárral elfojtották a tüzet, majd a beizzott födémet megbontották és eloltották. Az utómunkálatok során az egység hőkamerával átvizsgálta az egész épületet, meggyőződve róla, hogy másutt nem izzik a födém.

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó szombat délután a 67-es főúton, Somogybabod határában. A műszaki mentést végző balatonboglári önkormányzati és látrányi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet, amely egy forgalmi sávot elfoglalt.

Lángra kaptak a berendezési tárgyak vasárnap délután egy barcsi melléképületben. A város hivatásos tűzoltóinak sikerült rövid idő alatt megfékezni a lángokat, amelyek a Szegfű utcai épületben nem tettek kárt. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Fotó: Barcs HTP, Siófok HTP