HírekKék-hírek

Háromféle kábítószert is árult az ismerősi körében

Kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat az ügyészség azzal a húszas éveiben járó Marcali környéki férfival szemben, aki közel két éven keresztül kereskedett különféle kábítószerekkel ismerősei között.

A vádirat lényege szerint a Marcali környékén lévő faluban élő férfi 2020 tavasza és 2022 januárja közötti időszakban otthonában rendszeres anyagi haszonszerzésre törekedve ismeretlen eredetű, általa legalább 15 különböző alkalommal beszerzett marihuánát, speed-et és extasy-t értékesített az ismeretségi körébe tartozó személyeknek.

A vádlott által kiépített fogyasztói körből hét személyt sikerült azonosítania a nyomozóknak, akik között volt olyan, aki hét alkalommal összesen 35 gramm marihuánát vásárolt a férfitől, amiből a vádlott legalább 105.000,- forint jövedelemre tett szert. A vádlottal szemben 2022 januárjában foganatosított kutatást a nyomozó hatóság, melynek során kábítószerrel szennyezett növényi őrlőket foglaltak le, illetőleg a férfival szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt is pozitív eredménnyel zárult, ezért a férfit őrizetbe vették, majd az ügyészség indítványára a letartóztatását is elrendelték. 

Az eljárás során a kábítószer-kereskedő vádlott cselekményétől függetlenül a marcali rendőrök látókörébe került egy negyvenes éveiben járó fogyasztó is, aki 2022 júniusában amfetamin tartalmú „speed” tablettát fogyasztott, ezért neki kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklásának vétsége miatt kell felelnie a bíróság előtt, mivel 2 éven belül már részt vett elterelésen, így annak ismételt alkalmazására nem volt törvényi lehetőség. 

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a kábítószer-kereskedéssel megvádolt, jelenleg bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás, míg a másik vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.