HírekKék-hírek

11 tűzeset és ugyanennyi műszaki mentéshez riasztották a somogyi tűzoltókat az elmúlt napokban

A babócsai templom tetején elmozdultak a cserepek, amelyek rögzítéséhez a barcsi tűzoltók segítségét kérték, de kidőlt fa eltávolítása és bejelzett szén-monoxid-érzékelő miatt is a somogyi tűzoltók beavatkozására volt szükség a hétvégén. 

Szombat hajnalban tűz volt egy használt gumiabroncsokat újrahasznosító gyár egyik csarnokában, Marcaliban, a Kossuth Lajos utcában. A gumidaráló gép belsejében keletkezett a tűz, majd az elszívón keresztül terjedt tovább, és egy körülbelül tizenöt négyzetméteres textil tároló is égett. A marcali, a keszthelyi, a zalakarosi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral oltották el a tüzet. Az épületből hét főt kimenekítettek az egységek. 

Felborult egy személyautó szombat reggel a 68-as főúton, Görgetegen. A balesethez a nagyatádi hivatásos és a görgetegi önkéntes tűzoltók vonultak ki, akik kerekeire állították és áramtalanították a járművet. 

Meggyulladt a szemét vasárnap reggel mintegy 500 négyzetméternyi területen a somi hulladéklerakóban. A tüzet a siófoki hivatásos tűzoltók habosított vízsugárral fojtották el, majd a területet a lerakó erőgépei földdel fedték le. 

Őz szorult a marcali városi fürdő drótkerítésébe, a Rózsa utcában. A város hivatásos tűzoltói szabadították ki az állatot, majd a sérült őzet átadták a vadőrnek. 

Összeütközött két személyautó vasárnap délután a 67-es főúton, Bőszénfa határában. Az egyik jármű az árokba, az oldalára borult. Összesen négyen utaztak a gépkocsikban, ők mindannyian ki tudtak szállni. A műszaki mentést a kaposvári hivatásos tűzoltók végezték.