HírekKözélet

Kitalálták, kidolgozták, megrendezték!

Mit is? Az ország második legnépszerűbb matematikaversenyét. A Mikszáth iskola matematikatanárai 1996 óta rendezik Marcaliban az Alapműveleti Matematikaverseny megyei fordulóját és országos döntőjét.

Szombaton reggel zsúfolásig megteltek a parkolók a Petőfi utcában.82 tanuló és mintegy 120 kísérő érkezett a legjobbak vetélkedésére. A megyei fordulóban közel 3000 tanuló vett részt az ország minden részéből.

A távolabbi megyék tanulói és kísérőik pénteken megtöltötték a város szálláshelyeit és a szőcsényi kollégiumot. A verseny rendezésében csak ezen a napon 15 felnőtt és 10 diák vett részt.

A kísérők nagy serege a Kulturális Korzóban töltött egy órát, amíg a versenyzők dolgoztak. Társasjátékoztak, tárlatlátogatáson, múzeumlátogatáson és még egy várostörténeti előadáson is részt vettek. Köszönet a Művelődés és Szabadidő Központ, valamint a Múzeum munkatársainak.

A győztesek díjait a támogatók képviselői adták át: Bereczk Balázs alpolgármester, Bödőné Dr. Molnár Irén címzetes főjegyző, Molnár Ágnes és Hosszú András önkormányzati képviselők, Bacskay Vanda SZM vezető és Kőrösi András a Berzsenyi gimnázium igazgatója.

Városunk polgármesterének különdíját a legjobb marcali versenyzőKoltai Áron7. osztályos tanuló (Mikszáth) kapta meg, aki évfolyamában országos 7. helyezett lett.

A legjobbak 4. osztályban Balogh Róbert tatai és Tóth Botond nagykanizsai, 5. osztályban Vas Vazul Tibor szendehelyi, 6. osztályban Gelencsér Maja balatonboglári, 7. osztályban Nagy István berettyóújfalui, 8. évfolyamban Borsi Attila kisvárdaidiákok lettek.

A teljes lista a verseny honlapján amv-marcali.hu címen olvasható.

A megyei és országos verseny támogatói a Dóra Barkács, a Mikszáth iskola szülői munkaközössége, a Mikszáth iskola diákönkormányzata, a Mikszáth Alapítvány, Marcali Város Önkormányzata és a Berzsenyi Gimnázium voltak. 

Köszönjük a képeket és a beszámolót Zsiborás Józsefnek.