HírekKék-hírek

Pedig az autósiskolában biztos elmondták volna neki, hogy ne igyon, és kösse be magát!

Marcali – Bize belterületén az úttestről letérve egy betonozott aknafedélnek ütközött a 48 éves férfi.

A baleset adatai szerint 2023. május 12-én 18 óra 30 perc körül Marcali – Bize belterületén személyautóval közlekedett egy férfi, amikor – vélhetően ittasságából kifolyólag – az úttestről jobbra letérve egy betonozott aknafedélnek ütközött. A helyszínre érkező egyenruhások ellenőrizték a sofőrt, akinél az alkoholszonda pozitív eredményt jelzett. Továbbá megállapították, hogy a 48 éves niklai lakos vezetői engedéllyel nem rendelkezik, a hatóság pedig korábban már el is tiltotta a vezetéstől. A járművezető nem használta a biztonsági övét, a balesetben súlyosan megsérült.

A balesetvizsgálók a férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt büntető-,  a közlekedési szabályszegések miatt szabálysértési eljárást indítottak.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent, amikor az ittas vezetők a megengedett sebességet is túllépik.

A biztonsági öv használata nem az Ön döntése, hanem kötelező!

Balesetmentes közlekedést kíván a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság!

… hogy mindenki hazaérjen!”