HírekKék-hírek

Több mint 12.000 liter gázolajat sikkasztott el a teherautósofőr 

A Nagyatádi Járási Ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki rendszeresen visszaélt a munkáltatója által számára biztosított tankolókártyával.

A vádirat lényege szerint az elkövető 2020 szeptembere és a 2021 novembere között egy egyéni vállalkozó alkalmazásában állt, mint tehergépkocsi vezető. A férfi ennek során az Európai Unió területén végzett árufuvarozást a munkáltatója által bérelt tehergépkocsival.

A sértett a feladat ellátásához az elkövető rendelkezésére bocsátott 2 db üzemanyagkártyát, amelyet kizárólag a tehergépkocsi tankolásához lehetett volna használni. Ennek ellenére a férfi 2021 májusa és 2021 novembere között 38 alkalommal a tankolókártyával egy Nagyatádhoz közeli benzinkúton nem a tehergépkocsi üzemanyagtartályába, hanem külön hordókba, illetve kannákba tankolt. Az így megszerzett gázolajat utána jóval a kiskereskedelmi ár alatt az ismerősi körében értékesítette.

Az elkövető ilyen módon összesen több mint 12.000 liter gázolajat tulajdonított el jogtalanul, melynek értéke meghaladta az 5 millió forintot. A férfi elfogásakor éppen egy ismerősének készült értékesíteni 415 liter gázolajat, így az elkövetési értékből 220.000 forint megtérült.

A Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiratában az ügyészség börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt az elkövetővel szemben.