HírekSzines

Marcali fagyi is versenyben van! Megválasztják a Balaton fagyiját.

 

dén is megrendezték a Balaton fagyija választást, amelynek Gyenesdiáson a Bringatanya Fagyizó, Somogyi Fagylaltműhely adott otthont.

A Balatoni Turizmus Szövetség X. alkalommal hirdette meg a Balaton Fagyija versenyt, amelyre összesen 20 fagyikölteményt neveztek be a Balaton környéki cukrászdák, fagylaltozók.

A versenyre cukrászdák, kézműves fagylaltozók nevezhettek és vállalkozásonként maximum 2 fagylalttal indulhattak. A  Marcali Mester Cukrászda és Étterem cukrásza Papp Balázs Céklás Fagyija a szűrizéskor nagyon pozitív értékelést kapott. De számos különleges fagylalt érkezik még folyamatosan a neve zsűri asztalához. Eredményhirdetés 17:00 kor lesz.

Többféle szempont alapján pontozták a fagylaltokat, a megjelenés mellett fontos az állag, az ízek harmóniája, valamint a kreativitás. Kevésbé ismert ízek vagy alapanyagok használata előnyt jelentett. Fontos szempont volt a Balatonra jellemző alapanyagok felhasználása, pl. a régió borai, tejtermékei, gyümölcsök, fűszer- és gyógynövények.

Az eseményről videós összefoglalóval is jelentkezünk.

FRISSÍTÉS!

A zsűri értékelése alapján az év Balaton Fagyija a Balatoni tövises mangó szorbé lett, amelyet a balatonalmádi Amaretto Fagyizó mestere keszített el.