HírekKözélet

32. területi „Kis nyelvőrök” verseny a Noszlopy iskolában

„ A magyart is tanulni kell, még született magyarnak is. Ha nem csiszolja, újítja folyamatosan, berozsdásodik.” (Kodály Zoltán)

Május 19-én, pénteken a Marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola ismét versenyző gyermekek zsivajától volt hangos.

32 éve szervezi és bonyolítja le az alsó tagozat szakmai közössége a térség iskoláinak körében kedvelt „Kis nyelvőrök” anyanyelvi versenyét. Az ünnepélyes megnyitón az énekkar és a néptáncosok színes műsorral köszöntötték vendégeinket, a balatonkeresztúri, balatonfenyvesi, böhönyei, buzsáki, fonyódi, kéthelyi, öreglaki és a két marcali általános iskolából érkező tehetséges kisdiákokat és felkészítőiket.

A Noszlopy iskola alsó tagozatának munkaközössége minden év tavaszán már nagyon készül e rangos rendezvényre, a közösség szakmai csoportja állítja össze a feladatsorokat.

A környező iskolák kisdiákjai versmondásban, szépírásban, helyesírásban és szövegértésben mérhetik össze tudásukat, rátermettségüket.

A tanítás mellett nagyon sok munkával jár a verseny irányítása és lebonyolítása, de a pedagógus kollégák és a gyermekek részéről érkező pozitív visszajelzések motiválnak minket a következő évi verseny megszervezéséhez.

Köszönjük a részvételt és gratulálunk a szép eredményekhez!

Írta: Noszlopy iskola