HírekKék-hírek

Huszonkilenc alkalommal riasztották a somogyi tűzoltókat a hétvégén.

Nyolc esetben tűzesethez, tizenkettő alkalommal műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók, kilencszer pedig téves jelzés érkezett a műveletirányítási központba.
Pénteken összeütközött négy személyautó Kaposváron, az Iszák utca és a Zselici út kereszteződésénél. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították az egyik járművet. Az autókban összesen nyolcan utaztak, négyen megsérültek a balesetben.

Parkoló autóba hajtott egy jármű Somogyfajszon, a Május 1. utcában, pénteken. Az ütközés következtében az álló jármű egy villanyoszlopnak csapódott. A marcali hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsikat, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

Veszélyesen megdőlt egy bicikliút melletti fa Marcali külterületén, amely veszélyeztette az arra közlekedő kerékpárosokat. A város hivatásos tűzoltói motorfűrésszel eltávolították a fát és megszüntették a veszélyt.

Kigyulladt egy munkagép Balatonszemes közelében, az M7-es autópálya építés alatt álló, elzárt szakaszán péntek délután, a Nagykanizsa felé vezető oldalon. Az egységek kiérkezésekor a markoló már teljes terjedelmében égett. A siófoki hivatásos és a balatonboglári önkormányzati tűzoltók egy habosított vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a tüzet. Az utómunkálatok során visszahűtötték a felforrósodott alkatrészeket.

Szombaton árokba hajtott, majd kidöntött egy villanyoszlopot egy terepjáró Kiskorpádon, a 61-es főút Vörösmarty utcai szakaszán. A balesethez a kaposvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a személyautót. A vezető saját erejéből ki tudott szállni a járműből, amelyet egy traktor segítségével kivontattak az árokból.

Teljesen kiégett egy bálázógép Siófokon, a Május 1. utca végén, a szántóföldön szombat délután. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral előbb körülhatárolták, majd eloltották a tüzet. A munkagépet vontató traktort a gépkezelő időben leválasztotta, így azt nem érték el a lángok.

Fotó: Marcali HTP, Balatonboglár ÖTP