HírekKék-hírek

Biztonságban az Offroad fesztiválon is

A Somogy vármegyei rendőrök ellenőrzik a fesztiválra érkező autósokat.

Az idei évben 2023. június 6. és 11. között is Somogybabodon kerül megrendezésre a nagy tömegeket vonzó terepjárós-autós találkozó, a Babod Offroad Fesztivál. A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a rendezvény környékén megnövekedett jármű és gyalogosforgalomra is számítani kell, mely mindenkitől fokozott figyelmet igényel.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság a rendezvény ideje alatt is kiemelt hangsúlyt fektet az ittas, illetve bódult állapotban, a közúti közlekedés feltételeinek nem megfelelő gépjárművel közlekedő, vagy egyéb módon szabályszegő járművezetők forgalomból történő kiszűrésére, valamint a passzív biztonsági eszközök használatára. A hatályban lévő szigorítás alapján eltiltási határozat nélkül is őrizetbe kerülhetnek azok a járművezetők, akik nem rendelkeznek vezetői engedéllyel.

Ne feledjük, hogy az utak biztonságáért, a balesetek elkerüléséért a legtöbbet mi magunk, a közlekedők tehetünk azzal, hogy a szabályokat betartva, türelmesen, egymásra odafigyelve, toleranciát és empátiát mutatva veszünk részt a közlekedésben.

…hogy mindenki hazaérjen!