HírekKultúra

Bivalypörkölttől a grillcsirkéig, tót ételektől a trendi streetfoodokig mindent kóstolhattak az érdeklődők

Bivalypörkölttől a grillcsirkéig, tót ételektől a trendi streetfoodokig mindent kóstolhattak az érdeklődők a Somogyszentpálon megrendezett fesztiválon.

Somogyszentpál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt eredményeként a Pajta Program egyik helyszínévé válhatott. A turisztikai élményszerzés mellett azonban a program fontos célkitűzése, hogy a helyi igényeknek megfelelő, hagyományteremtő eseményeket hívjanak életre.

Július elsején, hagyományos tót ételeket és trendi streetfoodokat felvonultató gasztro fesztivál nemcsak a település lakóit, de számos vendéget is  a településre csalogatott. Poszáné Szabó Edit  a település polgármestere kiváló vendéglátó volt, az esemény másik főszereplője Ható András a Két Mester Kft szakácsa volt. A rendezvényen megjelent Móring József Attila a térség országgyűlési képviselője is. A Szentpáli Gasztro Fesztiválról hamarosan videós összefoglalóval jelentkezünk.