HírekKék-hírek

A buszon indult, de az utcán ért véget a szóváltás – VIDEÓ

A Marcali Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy vita hevében eltörte az élettársa testvérének orrát.  

A vád szerint a húszas éveiben járó elkövető 2022 augusztusában azon a távolsági buszon utazott, amelyre később a sértett is felszállt. A férfiak már útközben összeszólalkoztak, és hangosan veszekedtek egészen addig, amíg Marcaliban végül mindketten leszálltak a járműről. Nézeteltérésük a pályaudvartól nem messze már tettlegességig fajult, mivel egy közeli utcában előbb dulakodni kezdtek, majd kölcsönösen megütötték egymást.

A verekedés során a sértett a földre esett, amit észlelve egy közeli italboltból egy másik férfi sietett a segítségére, és megpróbálta elhúzni tőle a vádlottat. Az indulatos férfi azonban visszafutott az úttestről felkelni igyekvő sértetthez, és őt fejbe rúgta. A bántalmazástól a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérülést is szenvedett, mivel eltörött az orrcsontja.

A Marcali Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Az eseményeket részben egy térfigyelő kamera is rögzítette: