HírekKék-hírek

Ittasan az árokba

A sofőr ellen a marcali rendőrök eljárást indítottak.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2023. július 11-én 23 óra 15 perckor Somogyszentpál belterületén egy személygépkocsival közlekedő sofőr az árkon áthajtva kidöntött egy villanyoszlopot, majd felborult. A baleset során a járművezető könnyű sérülést szenvedett. A körzeti megbízottak intézkedés alá vonták a 18 éves helyi lakost, akinél az alkoholszonda pozitív értéket jelzett. A fiatal férfi ellen a járművezetés ittas állapotban vétség gyanúja miatt büntetőeljárás, a közlekedésrendészeti szabályszegések elkövetése miatt pedig szabálysértési eljárást indult.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

Balesetmentes közlekedést kíván a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság!

 …hogy mindenki hazaérjen!