HírekKék-hírek

Kanyarig jutott

Egy 32 éves férfi ittasan és eltiltás hatálya alatt vezetett, majd megpróbálta lerázni a rendőröket Zalakomárban.

A zalakarosi körzeti megbízottak 2023. július 22-én 19 óra 5 perckor Zalakomáron, az Ady Endre utcában akarták ellenőrizni egy személyautó vezetőjét, ugyanis felismerték a járművezetéstől eltiltott helyi férfit, aki ráadásul soha nem is rendelkezett jogosítvánnyal.

A sofőr a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyta, nem állt meg, inkább beletaposott a gázba, és továbbhajtott. A rendőrök megkülönböztető jelzések használatával követték, azonban az autó ennek ellenére sem állt meg. A sofőr egy kanyarban elvesztette uralmát a gépkocsi felett, kisodródott, és felborult. A balesetet sérülések nélkül megúszta, azonban felmerült annak a gyanúja, hogy a vezetés előtt szeszes italt fogyasztott, amit az alkoholszonda igazolt is.

A rendőrök a 32 éves férfit további mintavétel céljából előállították. Az ügyben a Nagykanizsai Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt. Az alkoholfogyasztás hátrányosan hat a vezetési képességre, ezért az a járművezető, aki alkoholfogyasztást követően volán mögé ül, saját és mások életét is fokozott veszélynek teszi ki. Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló.

…hogy mindenki hazaérjen!