HírekKék-hírek

Véletlenül euróban utalták ki a fizetését, nem akarta visszaadni

Nem akarta visszaadni a neki tévedésből utalt több mint 34 millió forint munkabért egy férfi – írta meg az Ügyészség.hu. A vádlott tavaly tavasszal egy kaposvári cégnél dolgozott, azonban még próbaidő alatt elbocsájtották. 

A férfi az időarányosan járó munkabérének megfizetéséhez egy osztrák bankszámlát adott meg, melyre a munkáltató a 92 549 forint helyett tévedésből ugyanennyi eurót utalt át.

A hibát hamar észrevették, és felvették a kapcsolatot a férfival, hogy utalja vissza az összeget. A vádlott azonban meglátva a helyzet adta lehetőséget, azt közölte a céggel, hogy nem fér hozzá a bankszámlájához. 

Ugyanakkor két nap alatt egy kaposvári ATM-ből nagyobb összegű készpénzt levett a számlájáról, egy másik bankszámlára pedig hatmillió forintnak megfelelő eurót utalt át. 

Az elkövető a cég, illetőleg a számlavezető bank felhívásai ellenére ezután sem volt hajlandó a maradék összeget visszautalni.

A feljelentés után a Kaposvári Járási Ügyészség az osztrák hatóságok segítségével sikeresen befagyasztotta a vádlott osztrák bankszámláján még meglévő, több mint 28 millió forintnyi eurót, és intézkedett annak visszautalásában.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen élőéletű vádlottal szemben pénzbüntetést és a sértettnek okozott kár megtérítésére tett indítványt.