HírekKék-hírek

Öt autó látta kárát az éjszakának – fotókkal

A Marcali Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette, és további négy vagyon elleni bűncselekmény miatt emelt vádat egy férfival szemben. Az elkövető egyetlen éjszaka alatt kifosztott két autót, további kettőt megrongált, egy másikkal pedig engedély nélkül közlekedett.

A vád szerint a negyvenes éveiben járó férfi 2023 januárjában Böhönyén egy családi ház udvarán álló kocsiból a rádiómagnót, egy pékség előtt leállított gépjárműből pedig a készpénzt és iratokat tartalmazó pénztárcát lopta el. Ugyanezen az éjszakán a vádlott két másik autót megrongált, az egyiknek betörte az ablakát, a másiknak pedig szétvágta a tetőponyváját, illetve tetőcserepekkel dobta meg a vezetőoldali ajtaját és annak ablakát.

Alig néhány órával később a férfi egy nem messze leállított autóba is beszállt, amit az utastérben elhelyezett pótkulccsal elindított, és a tulajdonos engedélye nélkül a szomszéd községbe hajtott, végül a járművet hátrahagyva ismeretlen helyre távozott. Ennek ellenére a marcali rendőrök hamar azonosították, és néhány napon belül elfogták a férfit, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.

A Marcali Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben halmazati büntetésül végrehajtandó fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

A fényképeket a nyomozó hatóság készítette a megrongált autókról.