HírekKék-hírek

Pontokat gyűjti? Halmozta a szabálytalanságokat.

Engedély nélkül, ittasan, bukósisak nélkül motorozott, és még utast is szállított egy 31 éves férfi Inkén.

A körzeti megbízottak 2023. augusztus 26-án este Inke belterületén állítottak meg egy párost, akik szabálytalanul, bukósisakok nélkül utaztak egy segédmotoros kerékpárral.

Az egyenruhások megállapították, hogy a motor nem rendelkezik kötelező felelősség biztosítással, a járművet vezető 31 éves böhönyei lakosnak nincs vezetői engedélye, az alkoholszonda viszont pozitív eredményt jelzett.

A rendőrök a járművezetőt elfogták és előállították a Nagyatádi Rendőrkapitányságra. A sofőrt az engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették. Az ittas járművezetés miatt büntető-, a további kihágások miatt pedig szabálysértési eljárást indítottak ellene. A szintén bukósisak nélkül közlekedő utasát a helyszínen megbírságolták.

A motorkerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági eszközök nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve, ráadásul a motorosok kevésbé észlelhetők, mint a nagyobb méretű járművek.

Ezért fontos, hogy a motorosok mindig megfelelő védőfelszerelést viseljenek, illetve nagy hangsúlyt kell fektetni az öltözékre is. Az élénk színű bukósisak, a motorosruha és a motoroscsizma nemcsak könnyebben észrevehetővé teszi a motorost a közlekedés többi szereplője számára, de egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát is csökkenti!