HírekKözélet

Pályaválasztási Börze a Noszyban

 A Marcali Noszlopy Gáspár Általános Iskola 11. alkalommal rendezte meghagyományos Pályaválasztási Börzéjét október 14-én, szombaton. A népszerű rendezvényen 12, elsősorban Somogy vármegyei középiskola vett részt. A színvonalas programon több helyi intézmény és üzem is képviseltette magát. Az egészségügyet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Somogy Megyei Területi Szervezet Marcali Helyi Szervezete és a Marcali Mentők, a rendvédelmi szakmákat a Marcali Rendőrkapitányság, a katasztrófavédelmet a Marcali Hivatásos Tűzoltóparancsnokság képviselte.

A pályaválasztás előtt álló tanulók ismerkedhettek a gépi-és CNC forgácsoló, az ipari gépész, a hegesztő és a villanyszerelő szakmákkal a gépészeti és elektronikai szakág által kínáltlehetőségekkel, melyeket a ZIEHL-ABEGG Motor-és Ventillátorgyártó Kft. és a Videoton Elektro-Plast Kft. népszerűsített. A helyi szakképző iskola iránt is sokan érdeklődtek, ahol többek között pék, cukrász, pincér szakmákat is elsajátíthatnak majd a gyerekek, de az orientációs évfolyamra is egyre több a jelentkező. A továbbtanulás előtt álló marcali és környékbeli diákok és szüleik Szalay Miklós pszichológust is felkereshették, aki pályaválasztási és továbbtanulási tanácsokkal segítette az érdeklődőket.

 A szőcsényi szakképző iskola az udvaron volt diákjaink részvételével szakmai bemutatót tartott, a Videoton dolgozói nyereményeket sorsoltak a látogatók között.

Mindenki találhatott számára érdekes programot a tartalmas délelőtt folyamán.

Köszönjük a támogatást a Mézes Mackó étteremnek, a Kottán Cukrászdának, Nemes Endre vállalkozónak, Boda Sándornak, Huszti Gábornak, iskolánk Szülői Közösségének és a Noszlopy Alapítványnak.

Írta és fotó: Noszlopy iskola