HírekKék-hírek

Új igazgató Somogy vármegyében

Vezetőváltás történt a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. A nyugdíjba vonuló vezető búcsúztatása és az új katasztrófavédelmi igazgató ünnepélyes beiktatása október 26–án a Somogy Vármegyei Kormányhivatal nagytermében zajlott le.

A Himnusz hangjai után Vietórisz Ágnes tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság humánszolgálat-vezetője ismertette a miniszteri határozatokat. Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere 2023. október 31-i hatállyal a szolgálat felső korhatárának elérésére figyelemmel megszüntette hivatásos szolgálati jogviszonyát, egyben a katasztrófavédelem állományában végzett több évtizedes kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréseként, nyugállományba vonulása alkalmából Hadik András szablya miniszteri emléktárgyat adományozott Wéber Antal tűzoltó dandártábornoknak. 

Az igazgatói beosztást november elsejei hatállyal Krám István tűzoltó alezredes tölti be, akit a belügyminiszter a kinevezésével egyidejűleg tűzoltó ezredessé léptetett elő. 

Ezt követően dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója megköszönte a nyugdíjba vonuló igazgató több mint három évtizedes hivatásos szolgálatát, eredményes munkáját, a frissen kinevezett vezető kapcsán pedig úgy fogalmazott, hogy tűzoltói pályafutása, felkészültsége, szakmai és gyakorlati tapasztalata biztosíték arra, hogy első számú vezetőként is megállja a helyét. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy elvárásként a szakmai munka színvonalának fenntartását, a somogyi emberek élet- és vagyonbiztonságának erősítését határozta meg az új vezető számára. 

Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, leköszönő igazgató beszédében úgy fogalmazott: mindhárom igazgatóság – Zala, Tolna, majd Somogy ­– vezetése más-más szempontból jelentett számára kihívást, de szerencsés embernek vallja magát, mert olyan kiváló kollégákkal dolgozott együtt, akikkel garantálni lehetett a biztonságot. 

Krám István tűzoltó ezredes, a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság újonnan kinevezett igazgatója megköszönte a bizalmat és kijelentette: fontos az erős csapatszellem, de ugyanolyan fontos a szakterületek közötti állandó kommunikáció is. Hozzátette, szilárd alapot kell megteremteni ahhoz, hogy működőképes technikai eszközökkel, hibátlan védőfelszerelésben, biztonságban, stabil szakmai tudással tudjanak a tűzoltók a nap 24 órájában beavatkozni. Beszédét azzal zárta: „Az új kor mindig hoz valami újat.”

Ezt követően az új igazgató átvette az igazgatóság csapatzászlaját, elődjét pedig biztosította arról, hogy igazgatói feladatait a legjobb szakmai tudása szerint, motiváltan, a hivatás iránti elkötelezett alázattal fogja ellátni. 

Fotó: SVMKI