HírekKék-hírek

Wéber Antal kapta a Somogy Vármegye Védelméért emlékplakettet

A Somogy Vármegyei Területi Védelmi Bizottság 2023-ban is átadta a szervezet legmagasabb rangú elismerését, a Somogy Vármegye Védelméért emlékplakettet. Az elismerést idén Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója vette át dr. Neszményi Zsolt főispántól, a bizottság elnökétől és Fehér Gábor alezredestől, a bizottság titkárától.

Az elismerést olyan természetes és jogi személy, vagy szervezet kaphatja, aki vagy amely Somogy vármegye védelmi igazgatási feladatainak ellátásában – a vármegye lakosainak védelme érdekében – az esetenkénti védekezési feladatok megvalósításában, az anyagi javak mentésében, a rendvédelmi feladatokban, a különleges jogrendi időszakra történő felkészülésben, az állampolgárok védelmi igazgatási felkészítésében a legkiemelkedőbben helytálltak.

Wéber Antal tűzoltó dandártábornok 1985 óta a tűzoltás területén dolgozik különböző szakmai és vezetői beosztásokban. 2007-2012 között a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója volt, 2012-2014 között a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot irányította, 2014. május 1. óta pedig a Somogy megyei, majd vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője.

A díj átadásakor dr. Neszményi Zsolt köszöntőjében kiemelte, hogy Wéber Antal kilenc éve tagja a védelmi bizottságnak, együttműködése példaértékű, szakmaisága vitathatatlan, bárhol és bármikor lehet rá számítani. 

Forrás és fotók:  Somogy Vármegyei Kormányhivatal