HírekKék-hírek

Intim fotókkal zsarolta egy nő a párja volt feleségét

A Marcali Járási Ügyészség zsarolás bűntettének kísérlete és különleges személyes adattal visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a huszonéves nővel szemben, aki intim fotók nyilvánosságra hozatalával fenyegette meg párja korábbi feleségét, ha a sértett nem ad neki rögtön pénzt.

A vádirat lényege szerint a sértett korábbi férje 2021 évtől kezdődően a vádlott élettársa lett, akinek a férfi átadta a mobiltelefonját úgy, hogy a személyes fiókjából nem jelentkezett ki, ezáltal a fiatal nő hozzáférhetett az élettársa korábbi kapcsolata során készített intim felvételekhez is.

Ezt követően a vádlott felvette a kapcsolatot a sértettel és jogtalan haszonszerzés végett megfenyegette azzal, hogy ha nem fizet neki 400 eurót, akkor a sértettről készült kompromittáló fényképeket több személynek elküldi. A nő 5 fotót megosztott a sértettel annak bizonyítása érdekében, hogy a kérdéses felvételekkel valóban rendelkezik, valamint ezen felvételeket a sértett egyik ismerősének is elküldte azért, hogy a fenyegetést nyomatékosítsa.

A sértett azonban a zsaroló követelésének ennek ellenére sem tett eleget, és nyomban feljelentést tett ellene a Marcali Rendőrkapitányságon.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a fiatal nővel szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy annak végrehajtását próbaidőre függessze fel, illetőleg rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét.