HírekSzines

Duplán családbarát a Somogy Vármegyei Önkormányzati Hivatal 

Családbarát hely tanúsító védjegy minősítést nyert el és a 2023. év Családbarát munkahely cím használatára jogosult a Somogy Vármegyei Önkormányzati Hivatal.

A Családbarát hely tanúsító védjegyet a Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú kft. minősítő eljárásán szerezte meg ezév augusztusában hivatalunk egy objektív elemzésen alapuló minősítési rendszer szempontjai alapján. A programba jelentkező munkahelyeket a családbarát szempontok szervezeten belüli megvalósulása szerint minősítik.

Ezt követően 2023. október 27.-én vehette át a Somogy Vármegyei Önkormányzati Hivatal a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárától Hornung Ágnestől a 2023. évi családbarát munkahely díjat.

A pályázat keretében elnyert kétmillió forintos vissza nem térítendő támogatásból szünidei gyermekfelügyeletet biztosít a hivatal a dolgozók gyermekei számára, közösségépítő munkahelyi családi rendezvényeket szervez, és kialakításra kerül egy a kisgyermekek-gyermekek fogadására alkalmas játszó/foglalkoztató/animációs szoba, „kölyök kuckó”, ahol a várakozási időt, de a szünidei gyermekfelügyeletet is kellemes, szórakoztató környezetben játszva, tanulva tudják a gyermekek eltölteni.