HírekKék-hírek

Félelmetesen jó üzlet

Váratlan fordulatot vett egy gépjármű-adásvétel Balatonbogláron.

A rendőrség ügyeletére december 17-én este érkezett bejelentés egy gyanús körülmények között meghiúsult autóvásárlásról. Egy 22 éves férfi egy internetes alkalmazáson keresztül nézett ki magának egy gépkocsit, majd miután sikerült megegyeznie az eladóval, este fél nyolc körül megjelent a megbeszélt balatonboglári helyszínen.

Pár perccel később az eladó – ötödmagával – szintén megérkezett. A vevő megvizsgálta az autót, és mivel mindent megfelelően talált, át is adta a vételárat a hasonlóan fiatal eladónak. A férfi ekkor készségesen felajánlotta a segítségét, hogy a járművel felparkol a vevő trélerére, ehelyett azonban elhajtottak.

A körzeti megbízottak a feltételezett elkövetőt rövid időn belül azonosították, aki ettől tartva jobbnak látta, ha önként megjelenik a rendőrségen. A fonyódi nyomozók a 20 éves budapesti lakost csalás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, aki vallomásában úgy nyilatkozott, hogy nagyon megijedt a vevőtől, ezért menekült el a helyszínről. A rendőrök a korábban átadott vételár egészét lefoglalták, és visszaadták jogos tulajdonosának.