HírekKék-hírek

A balatoni kirándulásba egy lopás is belefért – videóval

A Kaposvári Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azokkal a budapesti fiatalokkal szemben, akik egy siófoki hotel recepciójáról lopták el a szállás pénzkazettáját.

A vád szerint a négy fiatalkorú 2022 júliusában vonattal érkezett Siófokra szórakozni. A fiataloknak nem volt előre lefoglalt szállásuk, ezért hajnalban bementek az egyik hotelbe, azonban a recepción nem tartózkodott senki.

A fiatalok a várakozás során észrevették, hogy a recepciós pultban egy pénzkazetta is van, majd a szálloda előtt megbeszélték, hogy azt ellopják. A megbeszélteknek megfelelően hárman visszamentek a hotelbe, ahol a kazettát negyedik társuk pulóverébe rejtették, aztán zsákmányukkal sietősen távoztak.

A vádlottak a lopást követően a pénzkazettát többször a földhöz vágták, így abból sikerült megszerezniük a sértett szálloda tulajdonában lévő 115.000 forint és 50 euró készpénzt.

A lopás elkövetési értékéből lefoglalással közel 80.000 forint térült meg.

Mivel az ügyben a közvetítői eljárás nem volt eredményes, az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában két vádlottal szemben közérdekű munka büntetést, két társukkal szemben próbára bocsátást indítványozott.

A bűncselekményt a hotel biztonsági kamerája rögzítette,

A Somogy Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye.