HírekKözélet

Az eső ellenére 2023-ban is elkészült a kültéri betlehem

2023. december 23-án, szombaton délelőtt, 17. alkalommal készültek el a kültéri betlehem-építési munkálataia Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébániatemplom északi oldalán a Marcali Római Katolikus Egyházközség összefogásával.

Az első ütemben Ságvári Róbert ácsmester és csapata – az előző nap délelőttjén – rutinos gyorsasággal állította össze az akácfa-vázszerkezetet. Majd szombat délelőtt, 9 órától folyatódott a betlehem díszítése fenyőágakkal és kukoricaszárakkal; valamint berendezése a Szent Családdal, a pásztorokkal és a napkeleti bölcsekkel (a három királyokkal), továbbá az állat figurákkal. Ezt a munkafolyamatot az idén is Gelencsér Róbert világi elnök, Király Jenő templomatya és Tóth Péter irányították. Az építőcsapatban idősek és fiatalok is voltak, akik már ismerték a különböző munkafázisokat, így nem okozott gondot az építés.

Közben a templomban is helyükre kerültek a fenyőfák, ahol a takarításban az imaköri tagok közül ketten segédkeztek.Az ácsmunkákban összesen5 fő, az összeállításban pedig 18 személy vett részt.

A szabadtéri betlehem 2024. január elejéig, Vízkeresztig lesz látogatható éjjel és nappal is.

A Római Katolikus Egyházközség nevében Tomanek Ferenc plébános minden segítőnek és a fenyőfák adományozóinak is megköszöni a közreműködését, illetve nagylelkű felajánlását. A város lakosságának és a betlehem-látogatónak pedig áldott, boldog, békés karácsonyi ünnepeket kíván az építők nevében is!

Írta és fotók: Kiss Kálmán