HírekKék-hírek

Centiken múlott 

Tükröt tört az ittas autós Tapsony felé menet.

Könnyen tragédiával végződhetett volna a borbeszerző túra, amire egy vései lakos december 30-án este vállalkozott. A 30 éves férfi azért ült a volán mögé, mert fogyóban volt az italuk, így ivócimborájával Tapsonyba indultak bort venni. A sofőr a 68-os főúton haladva azonban áttért a másik sávba, ahol letörte a szembejövő kocsi visszapillantó tükrét. A súlyosabb baleset elkerülése nem rajta múlott, a másik autósnak kellett járművét az útpadka felé kormányozni.

A vétkes sofőr az ütközést követően elhajtott a helyszínről. Úti célját így sem tudta elérni, az autóból Tapsonyban kifogyott az üzemanyag. A rendőrök megállapították, hogy a férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel, az alkoholszonda viszont pozitív értéket jelzett, így az önjelölt sofőrt elfogták, és előállították a Marcali Rendőrkapitányságra. Az engedély nélküli járművezetés miatt szabálysértési őrizetbe vették a férfit, az ittas járművezetés miatt pedig büntetőeljárást indítottak ellene.

Az ittas és/vagy bódult sofőr negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztásának hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázat, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

Balesetmentes közlekedést kíván a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság!

…hogy mindenki hazaérjen