HírekKék-hírek

Nőket támadott meg a hajléktalan férfi Kaposváron

A Kaposvári Járási Ügyészség rablás bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot azzal a büntetett előéletű férfival szemben, aki az utcán, egyedül közlekedő nők bántalmazásával akart értékekhez jutni.

A vád lényege szerint a visszaeső terhelt 2023 júliusában Kaposváron élt hajléktalanként és kéregetésből tartotta fenn magát.

A férfi az első rablást a belvároshoz közeli felüljárón kísérelte meg, amikor a hajnali órákban ittasan cigarettát kért a munkahelyére tartó idősebb nőtől. A sértett a vádlott felszólításának nem tett eleget, hanem megpróbálta kikerülni, de a terhelt megragadta egyik karját, meglökte és ököllel mellkason is ütötte, miközben újból cigarettát követelt tőle. A sértettnek azonban sikerült a férfi szorításából kiszabadulnia és védekezésképp tenyérrel arcon vágnia, amitől a vádlott annyira meglepődött, hogy a nő el tudott menekülni a helyszínről.

A férfi másnap éjjel egy munkahelyéről hazafelé közlekedő, fiatal nőt követett. Amikor beérte, nem szólt a sértetthez, hanem tenyerét kérőleg felé nyújtotta. Mivel a nő közölte vele, hogy nincs se cigarettája, se pénze, a terhelt hirtelen megragadta felsőruházatát és a földre rántotta. A dulakodás során a sértettnek – miközben lábaival próbálta a férfit távol tartani magától – sikerült telefonon segítséget hívnia, így a vádlott felhagyott a nő további bántalmazásával és elfutott.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a letartóztatásban lévő terhelttel szemben szabadságvesztés büntetésre és közügyektől eltiltásra tett indítványt.

A térfigyelő kamera által rögzített képen (kiemelt kép) az első rablás helyszíne látható.