HírekKék-hírek

Az ittas sértettet kifosztották, míg egymást kirabolták a férfiak

A Kaposvári Járási Ügyészség csoportosan elkövetett kifosztás bűntette miatt emelt vádat három, többszörösen büntetett előéletű férfival szemben. Az elkövetők kifosztottak egy ittas férfit Kaposváron, majd a legfiatalabb vádlott az így megszerzett értékeket erőszakkal vette el a társától.

A vádirat lényege szerint a vádlottak 2023 szeptemberében Kaposvár belvárosában tartózkodtak, amikor felfigyeltek arra, hogy az erősen ittas sértett több nőnek is nagyobb címletű papírpénzt ad. Az egyik elkövető a férfihoz lépett, lekötötte a figyelmét, míg társa észrevétlenül elvette a táskáját, amiben a pénztárcáját is tartotta.Közben a harmadik férfi figyeléssel biztosította a sértett kifosztását.

A bűncselekmény elkövetése után ketten közösen hagyták el a helyszínt, és egyikük lakóhelye felé indultak. Útközben kiderült, hogy a fiatalabbik vádlott nem akar osztozni a zsákmányon, ezért felszólította a sértett táskáját cipelő társát, hogy adja át a megszerzett pénztárcát. A férfi erre nem volt hajlandó és a táskát magához szorította, mire a társa nagy erővel pofon ütötte, amitől az megijedt és végül átadta a zsákmányt.

A kaposvári nyomozók azonban rövid időn belül elfogták az elkövetőket, akik mindhárman letartóztatásba kerültek az eljárás során. 

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a kifosztás mellett rablást is megvalósító fiatalabb vádlottal szemben börtönbüntetés, míg többszörös visszaesőnek minősülő társaival szemben fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt.