HírekKék-hírek

A testvére házánál randalírozott – FOTÓVAL

A Fonyódi Járási Ügyészség erőszakkal, fenyegetéssel és felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki a rokonaira támadt, amiért nem hívták vissza telefonon.

A vád szerint a büntetett előéletű, korábbi szabadságvesztés büntetéséből nem sokkal az esetet megelőzően szabadult húszas éveiben járó férfi 2023 októberében rendkívül indulatossá vált, amikor több alkalommal küldött visszahívást kérő üzenetet testvérének, aki erre csak később reagált. A vádlott ezért ittas állapotban a testvére lakóhelyére kerékpározott, és a ház udvaráról felszólítás ellenére sem volt hajlandó távozni.

Ehelyett a férfi elszakította a testvére pólóját, majd – miközben életveszélyesen megfenyegette a rokonait – egy lapátot vett magához, és azzal ütötte a ház ajtaját, ahová a sértett és a családja menekültek előle. A dühöngő vádlottat végül a helyszínre érkező járőrök elfogták, majd előállították a rendőrkapitányságra.

A Fonyódi Járásbíróság az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a különös visszaesőnek minősülő vádlottat, és vele szemben 4 év börtönbüntetést szabott ki, egyúttal 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A vádlott által használt lapátról a fényképet a nyomozó hatóság a szemle során készítette.