HírekKék-hírek

Az otthonában működtette a hamis áruk boltját – fotóval

A Marcali Járási Ügyészség iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt emelt vádat azzal az ötvenes éveiben járó férfival szemben, aki saját háztartásában árulta a hamis ruházati termékeket.

A vád szerint a terhelt 2022 decemberében többször járt a budapesti Józsefvárosi Piacon azért, hogy olyan árukat szerezzen be, amiken a jogosult hozzájárulása nélkül különböző védjegy oltalom alatt álló megjelöléseket helyeztek el.

A férfi a hamis ruházati termékeket, lábbeliket és táskákat egy Marcalihoz közeli településen található otthonának melléképületében értékesítette egészen addig, amíg a NAV pénzügyőrei próbavásárlás után az eladásra szánt dolgokat le nem foglalták.

A vádlott nyolc különböző védjeggyel ellátott, utánzással előállított termékeket forgalmazott engedély nélkül, amely cselekményével több mint négy millió forint vagyoni hátrányt okozott a védjegyjogosultaknak.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására, valamint a lefoglalt áruk elkobzására tett indítványt.

A képmontázson a lefoglalt hamis termékek láthatók.