HírekKözélet

Több környékbeli orvost is jelöltek a Szent-Györgyi Albert díjra

Immár 87 éve, hogy Szent-Györgyi Albert orvosi és fiziológiai Nobel-díjban részesült. A Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány hagyományteremtő szándékkal létrehozta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, amelyet minden évben munkájuk elismeréseként olyan orvosoknak szeretne adományozni, akiket a szakmai zsűri és a páciensek is érdemesnek tartanak arra.

A díjra olyan szakembereket lehet jelölni – azok kivételével, akiket már korábban díjaztak- , akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, melyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon, tudhattuk meg a Szent-Györgyi Albert orvosdíj hivatalos honlapjáról.

Marcaliból, Tapsonyból és Kéthelyről is jelöltek orvosokat. Marcaliból Dr. Gasparics Anna Magdolna, Tapsonyból Dr. András János, míg Kéthelyről Dr. Gonda Péter került jelölésre. A jelöltekre egészen március 19-ig van lehetőség szavazni, e-mail címenként egy szavazat leadása lehetséges.